Denne høsten har vi som bank hatt et kjempeprosjekt. Vi er pålagt å innhente kundeerklæring og/eller legitimasjon (avhengig av hva vi manglet fra hver enkelt kunde) fra mange tusen kunder. Heldigvis har dere, våre kjære kunder, gjort at denne prosessen har gått veldig smertefritt. De aller fleste har nå levert det vi trengte. Nå som vår frist har gått ut (10. oktober for kunder og 17. oktober for fullmaktsinnhavere), er det likevel noen som ikke har respondert. Hva skjer med disse?

For det første; det er ikke for seint. Har du forglemt deg, kan du fortsatt levere det vi mangler. Vi sender i disse dager ut et "siste varsel" pr post (Folkeregistrert adresse), hvor vi håper å få inn det resterende. Hører vi ikke noe fra disse personene i nærmeste fremtid, vil første skritt være at kontoene sperres. Dette er ikke noe vi liker å gjøre, men som vi er forpliktet til. Blir påkrevd informasjon levert, åpnes kontoene for bruk igjen. Kommer vi til nyttår uten at vi har lykkes med å få inn informasjonen, må kundeforholdet avsluttes. Dette fordi vi da ikke har lov til å ha kunder uten gyldig legitimasjon og besvart kundeerklæring i våre systemer (Hvitvaskingsloven §24). I mellomtiden vil vi gjøre vårt ytterste for å komme i kontakt med dem. 

Mangler vi noe fra deg, skal du ha mottatt brev i posten (Folkeregistrert adresse). Der vil det stå at vi trenger legitimasjon og/eller kundeerklæring fra deg. 

Er det spesielle omstendigheter som gjør at du ikke kan oppfylle kravet, ber vi deg ta kontakt med oss og beskrive problemet. Dette er informasjon banken plikter å innhente, men vi bestreber oss på å hjelpe deg så langt vi kan. 

Anser du ikke lenger ditt kundeforhold i Eidsberg Sparebank som aktivt, ber vi deg ta kontakt slik at vi kan formelt avslutte det. Vi håper selvsagt du fortsatt ønsker å være kunde hos oss.

Slik leverer du kundeerklæring:

(For barn under 18 år må begge foresatte signere på papirskjemaet og levere/sende til oss.)
(Bedrifter/organisasjoner/foreninger skal bruke dette skjemaet.)

  1. Kundeerklæring kan besvares ved å logge på vår nettbank/mobilbank.
  2. Vi kan sende det til deg for digital signering, noe som krever BankID. Ta kontakt dersom du ønsker dette.
  3. Fyll ut skjemaet og lever i banken eller send det til oss på adresse: Eidsberg Sparebank, Pb. 164, 1851 Mysen. For de som ikke har mulighet til å komme innom i våre ordinære åpningstider (man-fre 09.00-15.00), holder vi langåpent til kl 19.00 torsdag 24. oktober i Mysen og Sarpsborg.

Slik leverer du legitimasjon:

Gyldig legitimasjon kan være pass (ikke nødpass), førerkort, bankkort med bilde (fra annen bank), nasjonale ID-kort fra et EØS-land, norsk utlendingspass (blått pass) eller norsk reisebevis for flyktninger (grønt pass). For barn under 15 år, er fødselsattest også gyldig.
Obs: De som har BankID/BankID på Mobil vil bli bedt om pass før eller siden, så lurt å levere det nå.

  1. Vi ser helst at du kommer innom oss slik at vi får skannet legitimasjonen din inn i våre systemer. For de som ikke har mulighet til å komme innom i våre ordinære åpningstider (man-fre 09.00-15.00), holder vi langåpent til kl 19.00 torsdag 24. oktober i Mysen og Sarpsborg.
  2. Kan du ikke komme, kan du bruke dette skjemaet og ta en bekreftet kopi av legitimasjonen din, og sende den til oss på adresse: Eidsberg Sparebank, Pb. 164, 1851 Mysen. Kopien MÅ være bekreftet av offentlig instans eller to myndige norske personer, ref. instruksjoner på skjemaet.