Fremtiden er alltid forbundet med usikkerhet. Som Søren Kierkegaard sier; «Livet kan bare forstås baklengs, men det må leves forlengs». Det er så godt sagt.

Jeg sitter på hjemmekontor og jobber for tiden. Egentlig litt utrolig å tenke på at en bank kan ledes fra en laptop i stuen. Teknologien har kommet langt og har som kjent alltid gjennom historien satt sine tydelige spor. Men grensen og tidsskillet mellom jobb og privat ble plutselig bare helt borte. Det er så enkelt med et nytt Teams-møte helt uavhengig av hva klokken er.

Vi i Eidsberg Sparebank hjelper våre kunder hver eneste dag i denne krisen med å løse ulike behov. Økonomisk rådgivning er viktigere enn noen gang. Vi ser allerede tegn til at økonomien vil bedre seg og fort kan rentene stige igjen. En lokalbank, som Eidsberg Sparebank, har vært med siden 1848 og verken skifter i ledelse eller i styret vil endre at banken er på plass i fremtiden. Det er jo det som er så fint med å ha lokalsamfunnet som eier. Og i skrivende stund er vi i gang med forberedelser til årets generalforsamling i banken - på Teams...

Ikke nøl hvis du vil ta en prat rundt økonomi. Ny pensjonskonto har du sikkert også fått. Og her er det viktig å navigere riktig.

Vi alle føler på frustrasjon om dagen. Stadig vekk kommer den enten litt snikende opp rundt oss, eller så kommer den som et fossefall og skyller over oss hardt og brutalt - denne helvetes korona! Vi er alle lei korona og mange ønsker alle restriksjoner dit pepper’n gror! Men det er dumt å legge seg ned rett før mål. Da er alt vi har slitt og ofret hittil vært bortkastet. Nå er det innspurten som gjelder og la oss gi der vi kan!

Kriser vil alltid skape endringer - noe vil også endre seg for alltid ut av denne Covid-19 krisen. Men hva? Kanskje avstand? Meter'n blir med oss for alltid?

Vi som lever i Norge kan prise oss lykkelig. Tiltakspakker og støtteordninger besluttes på løpende bånd. Landet skal tilbake. Vi skal også huske på at kanskje for første gang har hele verden hatt en og samme fiende. Det kan komme noe godt ut av slikt også, når vi har opplevd den samme trusselen som vi bekjemper sammen. Når vitenskapen deler kunnskap på tvers av lande- og kontinentalgrensene, beviser man at det som synes umulig er mulig å få til.

Hold ut, stå sammen - Ja, det er lys i enden av tunnelen.

Historien har vist oss - at ut av en krise kommer det alltid noe bra etterpå.

Lykke til!

 

Glenn Haglund
Adm. banksjef
Eidsberg Sparebank