- Jeg er overbevist om at flere og flere tegn tyder på at vi vil lykkes, sier ordfører Erik Unaas.
For halvannet år tilbake ble selskapet Sagtomta Utvikling Mysen AS dannet, med Eidsberg kommune, ROM Eiendom AS og Eidsberg Sparebank som likeverdige partnere.
Eidsberg Sp

Og I går ble planene for det nye Sagtomta-kvartalet i sentrum presentert. 50 meter fra jernbanestasjonen vil Eidsberg Sparebank modernisere og bygge ut - bl.a. med egen en ny konferanseavdeling i en ny 4. etasje, og et mulig innebygd atrium/torg for butikker, bevertning og service på grunnplanet. - Vi ønsker å forsterke posisjonen som sentrumsaktør, og vi ønsker å samarbeide både med kommune, lokalt næringsliv og lag og foreninger om bruken av den nye storstuen i 4. etasje, sier banksjef Morten Christoffersen. Rett ved siden av Sparebanken vil Sagtomta Utvikling bygge opp mot 60 leiligheter i det første byggetrinnet mellom Jernbanegata og David Blids gate.
Sa

Daglig leder Jan Arne Kragset fortalte at Sagtomta Utvikling AS har gjennomført en arkitektkonkurranse på hele det 27 da store området, og de er opptatt av et godt samarbeid med andre grunneiere. Hvis alle disse ønsker å bli med på et felles prosjekt, kan det resulterer i totalt over 300 leiligheter. I tillegg til boliger, blir det butikker og næringsareal i 1. etasje mot de fleste gatene. Etasjehøyden vil variere fra 3-4 til maks 6-7 etasjer. Det blir høyest utnyttelse nærmest jernbanestasjonen.
Sa

I banken er det nå laget en utstilling om planene, som alle kan gå inn og besøke.

Tidligere denne uka ble 13 leiligheter i Meieribygget lagt ut, og flere hundre prospekter ble bestilt. I forrige uke ble Mysen Panorama presentert, 35 boliger i det, og flere følger nå etter. Spennende det som nå skjer i Mysen.