18 år og bank

Den dagen du fyller 18 er du myndig – og plutselig i førersetet når det gjelder din egen økonomi. Vi i banken er her for å hjelpe deg å gjøre gode valg – både for deg og økonomien din. Her finner du ting du MÅ vite, ting som er kjekt å vite, og ting du kan velge selv.

Dette må du vite om din BankID!

  • BankID er din personlige elektroniske ID - like personlig som passet ditt, som brukes til å bekrefte at du er du på nettet. Du er ansvarlig for ting signert med din BankID.
  • Nå som du har fylt 18 år, bør du bytte BankID-passordet ditt, slik at det bare er du som kan det.
  • Ikke del BankID-passordet ditt med noen andre!
  • Ta umiddelbart kontakt med banken om du tror noen har fått tilgang til din BankID.
  • Selv om du bruker BankID på Mobil eller BankID-app, er det veldig viktig at du tar godt vare på BankID-brikken din. Denne er fortsatt aktiv og nødvendig.
  • Skal noen andre ha tilgang til dine kontoer, er det viktig at de får denne fullmakten gjennom banken, og IKKE ved å bruke din BankID.

Ung kunde? Snakk med oss!

På kundesenteret vårt er vi en hel gjeng som gjerne vil hjelpe deg som ung bankkunde og svare på de spørsmål du måtte ha om bank og forsikring. Ring oss på 69899100 eller send en e-post til post@esbank.no.

Aktiv Ung Voksen

Når du blir 18 år får du tilbud om å bli Aktiv Ung Voksen-kunde. Dette betyr at du får Aktiv Ung Voksen konto, nytt og bedre bankkort (Visa Classic) og MobilBank/NettBank med flere funksjoner. Dette forutsetter at vi er din hovedbank.

Det er lurt å spare - hva passer deg?

For å få råd til å oppfylle små og store drømmer, er det ingen vei utenom: Du må spare penger. Men hvordan gjør du det best mulig? Det kommer helt an på hvilken livssituasjon du er i, hva du sparer til, og hvor lenge du planlegger å spare. De tre vanligste spareformene for deg som er ung er vanlig banksparing, BSU og fond.

Sparing

Aktuelle produkter og tjenester