19 år og bank

I slutten av tenårene begynner vi å velge vår egen vei. Mange er ferdig med videregående skole og flytter hjemmefra i denne alderen. En ny og spennende situasjon.

Ung kunde? Snakk med oss!

På kundesenteret vårt er vi en hel gjeng som gjerne vil hjelpe deg som ung bankkunde og svare på de spørsmål du måtte ha om bank og forsikring. Ring oss på 69899100 eller send en e-post til post@esbank.no.

Dette er løsningen for deg som er mellom 18 og 34 år

  • Innbo Pluss er vår beste innboforsikring og sikrer tingene dine hvis noe skulle skje
  • Reise Pluss er vår beste reiseforsikring og gjelder med en gang du går ut døra hjemme
  • Ulykkesforsikring sikrer deg mot økonomiske bekymringer hvis du blir utsatt for en ulykke

Koster 172,- i måneden

Med egen forsikring for verdigjenstander som laptopen din i tillegg, blir sluttsummen 200 kroner 

Se fullstendige vilkår (pdf)

Kjøp UNG-forsikring

Depositumskonto ved leie?

Når man skal leie leilighet, er det vanlig at utleier krever et depositum. Dette er ofte en sum tilsvarende tre måneders husleie (maks er seks måneder). Depositumskontoen opprettes stort sett i samme bank som husleien føres til, det vil si utleiers bank. Kontoen opprettes i leietakers navn, og er sperret så lenge leieforholdet pågår. Pengene kan ikke flyttes ut fra kontoen før både utleier og leietaker samtykker til dette.

Utgiftskonto

Når man flytter for seg selv, dukker det fort opp noen faste kostnader. Det kan f.eks være husleie. Det kan da være lurt å ha en egen konto for disse kostnadene, slik at man ikke bruker pengene til andre ting. Regn ut hva du vil ha i faste utgifter hver måned, og lag en fast overføring fra lønnskontoen din til utgiftskontoen rett etter at du har fått lønn. Brukskonto kan opprettes i nettbanken, eller ved å ta kontakt med banken.