Hopp til innholdet
Kvinne betaler regninger

AvtaleGiro og eFaktura
  • Synlig i betalingsoversikten 7 dager før forfall
  • Enkelt endre eller stoppe betalinger
  • Du slipper å fylle ut kontonummer og KID-nummer

Hvorfor bør du ha AvtaleGiro og eFaktura

Å holde oversikt over regninger og betalingsfrister kan være en utfordring i en hektisk hverdag. Med AvtaleGiro og eFaktura blir regningshåndteringen både enklere og tryggere. 

Automatiserte betalingsløsninger sørger for at dine regninger blir betalt i tide, hver gang, uten at du trenger å løfte en finger. Ikke bare sparer du tid og unngår purregebyrer, men du bidrar også til en mer miljøvennlig hverdag ved å redusere papirbruk. Oppdag fordelene med AvtaleGiro og eFaktura, og gjør din økonomiske hverdag litt enklere.

Hva er AvtaleGiro

AvtaleGiro gjør det enkelt å betale faste regninger som telefon, strøm, og husleie. Banken ordner betalingen automatisk, slik at du slipper å tenke på forfallsdatoer og KID-nummer. Regningene betales i tide, og du beholder kontrollen over kontoen din. Du kan også stoppe og endre enkeltbetalinger ved behov.

Hva er eFaktura?

eFaktura er en ferdig utfylt faktura som sendes til nettbanken din. Ved å samtykke til automatisk eFaktura, får du alle regninger direkte i nettbanken uten å måtte opprette individuelle avtaler. Du slipper å taste inn betalingsinformasjon, og kan endre beløp og forfallsdato etter behov. Regningen belastes ikke før du bekrefter den.

Visste du at

AvtaleGiro og eFaktura er de enkleste måtene å betale regningene dine på. Du får kontroll på at faste regninger blir betalt i tide, og du slipper å fylle ut kontonummer og KID-nummer. 
Familie i sofaen med pc, nettbrett og blader

Slik finner du hverdagsflyten i økonomien 

Er du klar for å forenkle hverdagsøkonomien din? Med våre digitale bankløsninger kan du få økonomien til å flyte automatisk, slik at du kan bruke tiden på det som virkelig betyr noe

Spørsmål og svar om AvtaleGiro og eFaktura

Med AvtaleGiro slipper du å tenke på de faste regningene som telefon, strøm, offentlige avgifter og husleie. Banken ordner betalingen for deg. Regningene blir betalt til rett tid, uten at du mister kontrollen over din konto. Betalingen legger seg som regel automatisk til forfall 7 dager før forfallsdato, eller så fort kravet sendes fra betalingsmottaker.

Tjenesten er den enkleste og mest problemfrie måten å betale regninger på. Du slipper å huske på forfallsdatoer. Det eneste du behøver å passe på, er at det er penger på kontoen.
Du vil automatisk bli spurt om du ønsker AvtaleGiro når du betaler en regning i mobil- eller nettbankhvis mottaker tilbyr dette. Du kan da opprette avtalen der og da, og litt avhengig av hyppighet vil neste betaling gå automatisk som AvtaleGiro.

Har du tidligere takket nei til et tilbud om AvtaleGiro vil du fortsatt finne tilbudet ved å gå inn på "Betalinger", "Betalingsavtaler" og velg "AvtaleGiro" øverst på siden. Her velger du "Opprett ny" ved å trykke på de tre strekene oppe til høyre på siden.

Finner du ikke tilbudet her, kan du inngå avtalen via AvtaleGiro's egne nettsider. Velg "Inngå avtale" litt ned på siden.

Du kan velge å få varsel enten via betalingsoversikt (måneden før forfall) eller be om varsel direkte fra betalingsmottaker.

I mobilbanken kan du sette opp AvtaleGiro på denne måten:

Gå til Meny-> Betalinger-> Betalingsavtaler -> her kan du velge Avtalegiro, eFaktura og Faste betalinger.

Skal du flytte AvtaleGiro fra annen bank?
Banken bistår deg som regel med dette, enten du skal flytte AvtaleGiro i sammenheng med avslutning av konto i annen bank, eller bare flytte avtalegiroer fra annen bank uten å avslutte kontoer.
Noen utstedere tilbyr sine kunder en kombinasjon av eFaktura og AvtaleGiro. Med kombinasjonen sendes fremdeles eFakturaen med fakturadetaljene direkte i nettbanken din og lagres der, men du slipper å godkjenne betalingen, da faktura automatisk betales på forfallsdato med AvtaleGiro og pengene trekkes på konto. For eFakturaen får du i slike tilfeller kun fakturagrunnlag i eFaktura-kravene.

Du beholder full kontroll over regningene og finner enkelt igjen betalte regninger. Hos enkelte leverandører må denne kombinasjonen settes opp for å slippe fakturagebyr.
eFaktura er en ferdig utfylt faktura som blir sendt til nettbanken. eFaktura følger personnummer, så hvis du bruker flere nettbanker vil du få opp denne avtalen i samtlige nettbanker. Det er viktig at eFaktura-kravet kun legges til godkjenning eller betales i den nettbanken den skal betales. Sletter du et eFaktura-krav eller en eFaktura-avtale i sin helhet, vil dette slettes fra alle nettbanker.
For å bruke eFaktura må du gi en generell aksept for eFaktura. Dette Gjør du enkelt i nettbanken eller i Vipps. Se hvordan her
Du vil mottar eFaktura fra alle som tilbyr det rett i  mobil- og nettbanken. Ved å aktivere "automatisk eFaktura" vil du kunne motta regninger fra bedrifter som du tidligere ikke har mottatt eFaktura fra. Det er ikke lenger mulig å inngå avtale mot den enkelte bedrift.

Du må du huske å gå inn å godkjenne faktura før forfall og du vil motta varsel på e-post når du har en ny eFaktura i nettbanken.