Hopp til innholdet

BankID

BankID er din digitale legitimasjon som gjør at du trygt og enkelt kan identifisere deg på nett. 

BankID-app – det sikreste valget

BankID-app er en digital variant av kodebrikken din. Den er tryggere, enklere og bedre enn andre BankID-metoder fordi den er basert på nyere teknologi. 

Med BankID-appen er du bedre beskyttet mot svindel fordi du ikke har noen kode å oppgi, du får bedre informasjon om innlogging/kjøp og kan enkelt avbryte hvis det er noe som ikke stemmer. Du kan aktivere appen både med pass, nasjonalt ID-kort eller med kodebrikken din.

Last ned BankID-appen

 1. Klikk på linken under for å laste ned appen.
 2. Åpne appen og følg instruksjonene for aktivering.
 3. Du har nå en sikker og trygg BankID-metode

Appstore logo  Google Play logo

Slik sperrer du din BankID

Har du mistet kodebrikken din, eller mistenker du at den er stjålet? Eller har du mistanke om at noen har fått kjennskap til ditt BankID-passord? Da er det viktig å endre passord eller ta kontakt med banken umiddelbart!

BankID policy og avtalevilkår

The Trust Service Provider Statement (TSPS) beskriver bankens offentlige nøkkelinfrastruktur for utstedelse av elektroniske identiteter (eID) til sluttbrukere for BankID og BankID på mobil. Hvis du ønsker å lese et forenklet dokument, kan du se relevante avtalevilkår i menyen til høyre på denne siden.

Last ned avtalevilkår (PDF)
Avtalevilkår BankID
Avtalevilkår BankID på mobil

Spørsmål og svar om BankID

BankID-app er tryggere å bruke enn kodebrikken fordi du er du bedre beskyttet mot svindel. Med BankID-app har du ikke noen kode å oppgi, du får bedre informasjon om innlogging/kjøp og kan enkelt avbryte hvis noe ikke stemmer. 
BankIDapp er en digital variant av kodebrikken. BankID-app er tryggere, enklere og bedre enn andre BankID-metoder fordi den er basert på nyere teknologi. Med BankID-appen er du bedre beskyttet mot svindel fordi du ikke har noen kode å oppgi, du får bedre informasjon om innlogging/kjøp og kan enkelt avbryte hvis noe ikke stemmer.
 • Ha kodebrikken (eller BankID på mobil) tilgjengelig
 • Last ned BankID-app fra App Store eller Google Play
 • Følg anvisningene på skjermen.

  Lurer du på noe underveis?
  Les alt om aktivering med BankIDpå mobil eller kodebrikke her
  Les alt om aktivering med pass her
  Les alt om aktivering med nasjonalt ID-kort her
 • Ved å benytte deg av innlogging med ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk, vil du få en enda bedre brukeropplevelse i BankID-appen, som samtidig ivaretar sikkerhet og personvern på en trygg måte. En innlogging ved bruk av ansikt eller finger i BankID-appen tar under 10 sekunder, mens det tar rundt 20 sekunder å logge inn i med passord.
  BankID har oversikt over de ulike feilmeldingene og tips til hva du kan gjøre dersom du får en feilmelding. Se oversikten her.